Door Corona zijn veel slachthuizen gesloten in de Verenigde Staten vanwege de grote aantallen medewerkers die op de werkvloer besmet zijn. Volgens het Food & Environment Reporting Network hebben op 22 mei meer dan 17.000 Amerikaanse vleesverpakkers in 220 fabrieken het virus opgelopen en zijn er 66 gestorven.
We juichen natuurlijk toe dat de slachthuizen op slot gaan en hopelijk op slot blijven, maar dit zal voorlopig een droom blijven. Voor nu zal langzaam de vleeseter moeten inzien wat de gevolgen zijn van zijn vleesconsumptie.
Mensen in deze vleesfabrieken werken dicht op elkaar en wonen vaak ook nog samen in te kleine huizen. Ze leven vaak 24/7 samen met uitzonderingen daar. Ook hier in Nederland zien we dezelfde problemen voorbij komen en zijn er slachthuizen gesloten voor korte of langere tijd.
Maar het sluiten van slachthuizen heeft gevolgen voor de overproductie. Boeren blijven door fokken met hun dieren terwijl er geen afzet plaatsen meer zijn waar men de dieren kan laten slachten. De dieren worden vaak al onder erbarmelijke omstandigheden gehouden om daarna geslacht te worden, maar nu is het nog veel erger.
De varkens moeten dood
De stallen staan vol, zo ook in onderstaand filmpje uit Lowa in de VS. Er is geen afzet mogelijkheid meer waarop op de boerderij de varkens massaal worden gedood. De dodingsmethode is een experiment waarop in de eerste instantie werd geprobeerd het ventilatiesysteem uit te zetten met de bedoeling dat de varkens snel zouden stikken. Toch bleken veel varkens dit te overleven waarna er besloten werd hete stoom de stallen in te blazen. De hoge temperatuur en de luchtvochtigheid bleek beter te werken. Na een lange doodsstrijd stikte de dieren uiteindelijk. Op de undercovergeluidsopname is hun doodsstrijd te horen.
Na het dodingsproces worden de varkens gecontroleerd op nog aanwezige levende dieren die uiteindelijk alsnog worden gedood met een elektrisch pistool. Vervolgens wordt met een bulldozer hun lichamen uit de stal geschraapt om uiteindelijk gecomposteerd te worden of vermalen. Het niet juist geïdentificeerde dieren (Die als dood waren aangezien) worden zo levend begraven of vermalen.
Één voor één doden was psychisch te zwaar
Het één voor één doden van de varkens konden de medewerkers van de stallen niet aan, waarop er werd gekozen voor deze langzame dodingsmethode. Naar schatting zullen ruim 7 miljoen varkens op deze wijze worden gedood.
Bron: Foodlog
Laat een reactie achter