Het aan stukken versneden gedode dier wat vlees moet heten komt in de gevarenzone. De vleesindustrie gaat er prat op te samen met de NVWA en nu zelfs met het RIVM dat vlees veilig is als het bereid is. Maar is vlees wel inderdaad zo veilig als deze drie partijen aangeven?
Wereldwijd moesten diverse slachthuizen hun deuren sluiten omdat er tal van medewerkers besmet met het covid virus aan de slachtlijn stonden te werken, zo ook gelijk hier in Nederland. De medewerkers konden niet veilig werken omdat men te dicht op elkaar stond en geen gepaste afstand van elkaar konden houden, de toezichthouder voelde zich zowaar niet meer veilig op de werkvloer na het zien van zichtbare zieke medewerkers die stonden te hoesten en proesten over de karkassen heen. Het gevolg was dat de veiligheid van de toezichthouder in het geding kwam waarop slachthuizen moesten sluiten.
Opmerkelijk
Het is opmerkelijk te noemen dat slachthuizen dicht gingen omdat de toezichthouder zich niet meer veilig voelde of omdat de 1,5 meter niet kon worden nageleefd terwijl de voedselveiligheid in het geding kwam en nog gaat komen. Zieke medewerkers verspreiden covid over de karkassen die worden uitgehangen in koelhuizen van dagen tot jaren voordat de karkassen worden verhandeld als ‘vers vlees’. Vlees dat al vaak maanden tot jaren oud is, maar door sterk te koelen van het karkas vers blijft.
Al op 24 mei 2020 deed 1037 Against Animal Cruelty een publicatie uit betreft het grote zwijgen bij mogelijke risico’s van corona op vlees, waarin ons team al een onderzoek had ingesteld dat covid blijft overleven op vlees als dit wordt gekoeld of zelfs wordt ingevoren.
Tot op de dag van vandaag blijft de NVWA en het RIVM dit ontkennen en zegt zelfs Jaap van Dissel van het RIVM dat covid een levende gastheer nodig heeft om te kunnen overleven. Met andere woorden stelt het RIVM, het moment dat een dier gedood is en een medewerker ziek is, het karkas besmet is geraakt het virus meteen dood gaat en het dus niet overleefd.
Een ware leugen
Zelfs het Food+Agri business blad publiceerde recent een artikel dat corona overleefd op gekoeld en bevroren vlees, wat uit een onderzochte studie is gebleken. In het onderzoek is zalm, kip en varkensvlees besmet gemaakt met het coronavirus. U weet wel 3 stukken niet levende producten die geen gevaar zouden opleveren als deze besmet zouden raken volgens onze Jaap van Dissel hoofd van het RIVM, de man die wekelijks de tweede kamer bijpraat over zijn gedachten.
Uit de studie is gebleken dat deze drie terug gekoelde producten met covid besmet gemaakt het virus na 21 dagen nog onveranderd was en gewoon actief was op het vlees.
Oppervlakte besmetting het grootste gevaar
Dat vlees na het bereiden geen gevaar meer op zou leveren zou geloofwaardig zijn, mits het vlees lang genoeg verhit is…………. Maar het vlees wordt voordat het bereid wordt uit de diepvries of koeling gehaald en aangeraakt waardoor een ieder door oppervlakte besmetting toch besmet zou kunnen raken mocht het vlees besmet zijn geraakt door medewerkers aan de slachtlijn, vrieshuizen, slagers en ga zomaar door.
Zo wonderbaarlijk is dit ook niet.
Op 31-07-2020 kwam het onderzoek dat heet: ‘Eindrapportage SARS-CoV-2 bij besmette nertsenbedrijven’ naar buiten waar we het volgende kunnen aflezen:
Onderzoek dierverblijven na ruiming Op NB4 zijn op 23 juni, twee weken na het ruimen van de nertsen, dezelfde 14 kooien opnieuw bemonsterd. Op 19 mei was virus detecteerbaar in 14/14 strooiselmonsters. Zowel de bovenste laag van het strooisel (dat bij ruimen met desinfectiemiddel is behandeld) als materiaal iets dieper in de strooisellaag is bemonsterd, en in 10/14, respectievelijk 12/14 monsters was viraal RNA nog steeds detecteerbaar.
14 dagen later is er nog steeds covid aanwezig op dood materiaal
14 dagen nadien van het vergassen van de nertsen is nog steeds in het strooisel van de oude plaatsen waarin de nertsen werden gehouden het covid aanwezig. Ook hier maar weer eens het bewijs dat er helemaal geen levende gastheer nodig is om covid in leven te houden zoals Jaap van Dissel beweerd.
Maar ook blijkt corona bijna een maand te overleven op een smartphone, glazenscherm, bankbiljetten en roestvrijstaal blijkt uit een onderzoek van het nationale wetenschappelijke bureau van Australië (CSIRO) dat suggereert dat het virus extreem robuust is. Het kan zelfs bij kamertemperatuur veel langer overleven op gladde oppervlakken dan eerder werd gedacht, meldt de Britse omroep BBC.
Het vermogen van het coronavirus om bij lagere temperaturen op roestvrij staal besmettelijk te blijven, zou een verklaring kunnen zijn voor de uitbraak van corona in de vleesverwerkingsindustrie en koelopslag. Wereldwijd zijn duizenden arbeiders in vleesverwerkende fabrieken en slachthuizen positief getest Hoe RTL Nieuws dit omschreef
1037 Against Animal Cruelty maakt zich ernstig zorgen als vandaag of morgen de besmette karkassen versneden worden en verhandeld worden.
De onderzoekers vermoeden dat besmet geraakt vlees de oorzaak kan zijn van infecties. Uit de studie gaat men er ook vanuit dat door geïnfecteerde slachthuismedewerkers het vlees besmet kan raken met het coronavirus.
Studie nog niet beoordeeld
De studie is gepubliceerd in bioRxiv, is voor nu gepubliceerd op dit platvorm zodat andere wetenschappers het kunnen beoordelen voordat het officieel als wetenschappelijke publicatie wordt gepubliceerd. Het onderzoek is nog niet beoordeeld door andere wetenschappers.
Vlees wordt dit straks onze dood?
Break!
De Tweede Kamer heeft zojuist ons voorstel aangenomen om een plan van aanpak te maken voor de bestrijding van het coronavirus in de vleesindustrie!
Minister Hugo de Jonge wilde er eigenlijk niet aan, maar de aanhouder wint!
Laat een reactie achter